Prešov sa rozlúči s Ligou majstrov prestížnym duelom s Portlandom

22.11.2007 Celý región

Prešov 22. novembra (TASR) – Hádzanári Tatrana Prešov odohrajú v sobotu (od 17. 30) ich posledný zápas v tohtoročnej edícii Ligy majstrov. V rozlúčke s najprestížnejšou klubovou súťažou starého kontinentu si sily ...
O postupujúcich do ďalšej fázy tejto súťaže z prvých dvoch miest D-skupiny je už rozhodnuté, okrem klubu z Pamplony ide ďalej aj dánsky Svendborg TGI Gudme. Ten sa v nedeľu stretne doma s A1 Bregenz, ktorý chce, rovnako ako slovenský majster, skončiť na tretej priečke a pokračovať v osemfinále PVP. Prešov aj Brenenz majú v tabuľke po tri body. Ak aj po víkendových stretnutiach ostane pri rovnosti bodov, v pohárovej Európe si ešte zahrajú Šarišania, lebo v ich prospech rozhodne lepšia bilancia zo vzájomných zápasov.
V stredajšej generálke Tatranci vyhrali v Považskej Bystrici 29:28, no tréner Martin Lipták aj napriek dvom bodom a predĺžení spanilej jazdy domácou súťažou konštatoval doposiaľ najslabší výkon v sezóne. "Chlapci si mysleli, že sa súper porazí sám. Prvý polčas prehrali o štyri góly a už to bolo varujúce, " poznamenal Lipták a pokračoval: "A keď nezačnete dobre, do zápasu sa potom vracia veľmi ťažko. Ešteže bojovali a dva body doslova vydreli. Po výbornom zápase v Bregenzi, kde sme predviedli svoje výkonnostné maximum, a povinnom víťazstve nad Frýdkom-Místkom, prišlo teraz bolenie brucha. " Kormidelník zeleno-bielych neváhal použiť aj slová kríza a psychická únava. "Po každej sérii príde nejaký útlm. Zdá sa, že nás pristihol v tej najnevhodnejšej chvíli. Nielen preto, že nás čaká jeden z favoritov celej súťaže San Antonio, ale aj duely s Karvinou, Lovosicami, či Zubřím v českej extralige. "
V tejto chvíli je však najdôležitejšie meranie síl so španielskym vicemajstrom. A pred ním je Lipták predsa len miernym optimistom. "Poznám svoje mužstvo. Vie sa vyhecovať proti kvalitným súperom. Nemám obavy, že by chlapci nešli do toho zápasu naplno. V Pamplone sme prehrali 29:40, hovorí sa, že požičané treba vrátiť. Do Prešova sa možno prídu Španieli iba ¤pozrieť¤. Keď budú prehrávať, vtedy zaberú, keď budú vyhrávať, pôjdu svojím tempom. Oni sú v podstate leniví, do útoku sa príliš nepohrnú. A to by mohla byť naša šanca. " Zdravotne na tom hráči slovenského majstra v poriadku úplne nie sú. Čo je horšie, problémy majú najväčšie opory tímu. "Meluš má čosi s prstom na ruke. Tumidalský spadol práve na to zápästie, pre ktoré nie tak dávno nehral celý mesiac. Tomáša Mažára pobolieva koleno. Celú noc po zápase v Považskej Bystrici prebdel pre bolesti zubov Radčenko a navyše má aj problémy s krížami, " vymenoval zdravotné patálie kouč, ktorý svojich zverencov proti jednému z najkvalitnejších klubov planéty povedie už štvrtýkrát v priebehu jedného roka. Vlani ešte na lavičke Považskej Bystrice nezabránil dvom vysokým prehrám a zázračný recept pre súboj Dávida s Goliášom nenašiel ani v prvom prešovskom dueli na Pyrenejskom polostrove.
V aktuálnej tabuľke Asobal, popri nemeckej bundeslige najkvalitnejšej národnej súťaže sveta, figuruje Portland na štvrtej priečke s trojbodovou stratou na vedúci FC Barcelona. Naposledy v predohrávke 11. kola zvíťazil na palubovke zachraňujúceho sa Algecirasu 41:30.
 

Vyberte región